Συχνές Ερωτήσεις

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να αρχίσω να κάνω μασάζ στο μωρό μου;

Το μασάζ μπορεί να αρχίσει από την ημέρα γέννησης του μωρού. Σε πολλές χώρες του εξωτερικού το βρεφικό μασάζ, αποτελεί μια δεδομένη ρουτίνα, που αρχίζει ήδη από το μαιευτήριο.

Τι είναι το IAIM;

Το International Assosiantion of Infant Massage (IAIM) είναι οι Διεθνής Οργανισμός Βρεφικού Μασάζ. Ο σκοπός του Διεθνούς Οργανισμού Βρεφικού Μασάζ (IAIM) είναι να προωθήσει τo τρυφερό και υγιές άγγιγμα και την επικοινωνία μέσω της διδασκαλίας, της εκπαίδευσης και της έρευνας, έτσι ώστε όλοι οι γονείς, οι φροντιστές και τα βρέφη να λαμβάνουν περισσότερη αγάπη, σεβασμό και εκτίμηση σε όλο τον κόσμο.

Ποιος θα κάνει μασάζ στο μωρό μου;

Το μωρό σου, το αγγίζεις εσύ και μόνο εσύ. Μόνο οι γονείς, κάνουν μασάζ στο μωρό τους και ποτέ η Εκπαιδεύτρια Βρεφικού Μασάζ. Γιατί: Η ρουτίνα του μασάζ, δεν στοχεύει απλά στην ανάπτυξη των αισθήσεων του μωρού και την ανακούφιση και χαλάρωση του σώματός του. Η ρουτίνα του μασάζ, επιδιώκει τη βλεμματική επαφή, την επικοινωνία με το μωρό, την αναγνώριση των σινιάλων του, τη δημιουργία μιας ουσιαστικής και δυνατής σχέσης που βασίζεται στην αγάπη και την αποδοχή. Η ρουτίνα του βρεφικού μασάζ, επιτυγχάνει αυτό που ονομάζουμε “bonding”.

Τα μαθήματα γίνονται δια ζώσης ή διαδικτυακά;

Κάθε Κύκλος Μαθηματων Βρεφικού Μασάζ και όλα τα Σεμινάρια, διεξάγονται διαδικτυακά μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Για τους γονείς που κατοικούν εντός Αττικής, υπάρχει δυνατότητα τα μαθήματα να γίνουν κατοίκον (στο σπίτι σας). Επικοινωνήστε με την Εκπαίδεύτρια στο email: info@babymassage.gr. Τα μαθήματα και τα σεμινάρια, παραδίδονται από Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτερια Βρεφικού Μασάζ του IAIM.

Τα μαθήματα είναι ομαδικά ή ατομικά;

Κάθε Κύκλος Μαθημάτων Βρεφικού Μασάζ ομαδικός και συμμετέχουν μέχρι 5 οικογένειες. Διεξάγονται ατομικά κατόπιν συνενόησης. Επίσης, μαθήματα τα οποία δεν μπορέσατε να παρακολουθήσετε, παρουσιάζονται ατομικά, την ημέρα και ώρα που επιθυμείτε. Δείτε εδώ τους Κύκλους Μαθημάτων Βρεφικού Μασάζ.

Αν χάσω κάποιο μάθημα γίνεται αναπλήρωση;

Φυσικά γίνεται αναπλήρωση από την Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτερια Βρεφικού Μασάζ του IAIM. Εσείς, επιλέγετε την ημέρα και την ώρα που προτιμάτε.

Μπορούν να συμμετέχουν και οι δυο γονείς στα μαθήματα;

Φυσικά! Η μαμά και ο μπαμπάς είναι καλεσμένοι στα μαθήματα.

Γίνεται να μάθω μόνο το μασάζ για την περιοχή της κοιλιάς;

Τα αποτελέσματα της ρουτίνας του βρεφικού μασάζ είναι συνολικά. Δηλαδή, το μασάζ στα πόδια και τις πατούσες, στο στήθος, τα χέρια και τις παλάμες, στο πρόσωπο και στην πλάτη, βοηθάνε στην κοιλίτσα του μωρού. Επίσης, η ρουτίνα δεν στοχεύει απλά στην ανάπτυξη των αισθήσεων του μωρού και την ανακούφιση και χαλάρωση του σώματός του. Η ρουτίνα του μασάζ, επιδιώκει τη βλεμματική επαφή, την επικοινωνία με το μωρό, την αναγνώριση των σινιάλων του, τη δημιουργία μιας ουσιαστικής και δυνατής σχέσης που βασίζεται στην αγάπη και την αποδοχή. Η ρουτίνα του βρεφικού μασάζ, επιτυγχάνει αυτό που ονομάζουμε “bonding”. Δείτε εδώ όλα τα οφέλη της ρουτίνας του βρεφικού μασάζ.

Ο μπαμπάς μπορεί να κάνει μασάζ στο μωρό μας;

Φυσικά ο μπαμπάς μπορεί και ενθαρρύνεται να κάνει μασάζ στο μωρό του.

Ο Κύκλος Μαθημάτων πόσο διαρκεί;

Ο Κύκλος Μαθηματων Βρεφικού Μασάζ, αποτελείται από 5 εβδομαδιαία μαθήματα, το κάθε ένα με διάρκεια 1 ώρα. Δείτε εδώ τους Κύκλους Μαθημάτων Βρεφικού Μασάζ.

Το μασάζ θα βοηθήσει το μωρό μου στους κολικούς;

Η ρουτίνα του μασάζ αντιμετωπίζει τους κολικούς και να ανακουφίζει από τα συμπτώματά του. Αποδεδειγμένα βοηθάει στην αντιμετώπιση προβλημάτων κοιλιακού πόνου, αερίων, δυσκοιλιότητας και κολικών. Συμβάλει στην καλύτερη χώνεψη και στην καλύτερη αφομοίωση βιταμίνων και μετάλλων. Θα παρατηρήσετε, οτι μετά τη ρουτίνα του Βρεφικού Μασάζ, το μωρό θα ενεργηθεί άμεσα, θα είναι χαρούμενο και ήρεμο.

Το μασάζ θα βοηθήσει το μωρό μου στα δοντάκια;

Η ρουτίνα του μασάζ βοηθάει στην ανακούφιση από τους πόνους των δοντιών.

Αν κλάψει το μωρό την ώρα του μαθήματος τι γίνεται;

Το κλάμα είναι ένα τρόπος επικοινωνίας. Το κλάμα στα μαθήματα του βρεφικού μασάζ, είναι επιτρεπτό και αποδεκτό. Δείτε εδώ τους λόγους που μπορεί να κλαίει το μωρό.

Ποια ώρα είναι καλύτερα να κάνω μασάζ στο μωρό;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ώρα που είναι η καταλληλότερη για να κάνετε μασάζ στο μωρό. Κάθε μωρό και κάθε γονιός, είναι διαφορετικοί στις συνήθειές τους. Στα μαθήματα, παρουσιάζονται τα Στάδια Συμπεριφοράς κατά T. Berry Brazelton, ώστε ο κάθε γονέας, να μπορέσει να διάβασει τα σινιάλα του μωρού για να κρίνει εαν είναι κατάλληλη στιγμή για να δεχτεί το άγγιγμα. Μην ξεχνάτε, οτι πρέπει κι εσείς να είστε σε καλή στιγμή για να προσφέρετε το μασάζ. Είναι μια διαδικασία που δίνετε και παίρνετε!

Πόση διάρκεια πρέπει να έχει το μασάζ στο μωρό;

Όση ώρα έχετε διάθεση να προσφέρετε μασάζ και όση ώρα έχει διάθεση το μωρό να δεχτεί μασάζ. Η διαδικασία τιου μασάζ, δεν χρειάζεται να είναι συνεχόμενη. Αν προκύψει κάποια άλλη ανάγκη στο μωρό (όπως για παράδειγμα τάισμα, άλλαγμα, ύπνος), διακόπτετε το μασάζ, καλύπτετε την ανάγκη κι έπειτα συνεχίζετε.

Τι λάδι να χρησιμοποιήσω στο μασάζ;

Ο Διεθνής Οργανισμός Βρεφικού Μασάζ (IAIM), συνιστά το μασάζ να γίνεται με υψηλής ποιότητας φυτικό έλαιο, ψυχρής έκθλιψης και άοσμο. Επίσης, συνιστά σθεναρά την αποφυγή αιθέριων ελαίων μέσα στα λάδια του βρεφικού μασάζ. Δείτε εδώ ποια έλαια είναι κατάλληλα για το μασάζ στο μωρό.

Πότε θα παραλάβω το δέμα με τις σημειώσεις και το λαδάκι;

Αμέσως μετά την εγγραφή σας τον Κύκλο Μαθηματων Βρεφικού Μασάζ και την πληρωμή των διδάκτρων, αποστέλλεται το δέμα με τις σημειώσεις και το λαδάκι. Πριν από την έναρξη των μαθημάτων, θα έχετε παραλάβει το δέμα με courier στο σπίτι σας.

Το μωρό μου είναι γεννημένο πρόωρα. Μπορώ να του κάνω μασάζ;

Φυσικά. Το πρόωρα γεννημένο μωρό, έχει ανάγκη από τρυφερό και υγιές άγγιγμα. Πιστεύουμε οτι κάθε γονιός, ανεξάρτητα με την ιστορία της γέννας του, πρέπει να έχει την ευκαιρία να βιώσει τα οφέλη μιας ζωής που έρχονται από πρώιμους δεσμούς αγάπης, υγείας και ασφάλειας (Vimala Schneider McClure). Δείτε εδώ τον Κύκλο Μαθημάτων Βρεφικού Μασάζ για μωρά γεννημένα πρόωρα.

Όταν αγγίζω την πατούσα του μωρού, τα δάχτυλα κλείνουν. Είναι φυσιολογικό;

Είναι απολύτως φυσιολογικό όταν αγγίζετε την πατούσα του μωρού να κλείνει τα δάχτυλα. Πρόκειται για αντανακλαστικό (μη ηθελημένη κίνηση) που ονομάζεται Plantar. Στα μαθήματα, παρουσιάζονται τα κοινά αντανακλαστικά των μωρών στο άγγιγμα.

Book Now